Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

Daklekkage verhelpen

Daklekkage verhelpen

Hoe verhelpt u snel een daklekkage?

Niets is zo vervelend als ontdekken dat er na een zware hoosbui vocht in de plafonds van de slaapkamers of op zolder te zien is. De oorzaak is vaak een lekkend dak en de oplossing is daklekkage verhelpen. Maar hoe doet u dat? De meeste mensen weten niet hoe u zoiets aanpakt, en het is daarom zaak u goed te informeren.

Dak of toch iets anders?

Waar komt het vocht dat u ziet op het plafond van de slaapkamer of op zolder vandaan? U zou denken: water gaat van boven naar beneden, de oorzaak is dus een lekkend dak. Maar als gevolg van een latere aanbouw of een later geplaatste dakkapel, kan de oorzaak van het vochtprobleem ook ergens anders liggen. Een bedrijf dat deskundig is op dit gebied heeft meerdere opsporingsmethoden tot zijn beschikking om de echte oorzaak op te sporen. Daklekkage verhelpen is een zaak van grondig onderzoek door deskundigen. U wilt per slot van rekening dat het probleem wordt opgelost en dat het niet meer terugkomt.

Plat dak

Lekkage plat dakHet meest gevoelig voor lekkage zijn platte daken zoals een bitumen dak. Op een plat dak blijft het regenwater staan, en wordt vervolgens–als het goed is- afgevoerd via de regenpijp,de hemelwaterafvoer. Alle randen, naden en kieren zijn goed dicht gekit en dichtgesmeerd, als het goed is. Maar als het niet goed is gedaan, of het platte dak is al ouder, dan zijn er kieren en openingen ontstaan waardoor het water uw huis in kan komen. En het hoeven soms maar kleine openingen te zijn, het water kan er toch door en maakt de opening steeds iets groter. Dit kan een hele tijd zo door gaan voordat u de vochtplekken gaat zien. En dan moet u de daklekkage verhelpen.

Dakkapel

Lekkage dakkapelOok dakkapellen zijn gevoelig voor lekkage. Veel dakkapellen hebben een plat dak, en dat is een zwak punt. Net als bij gewone platte daken zult u hier vaak de oorzaak van de lekkage vinden. De meeste dakkapellen hebben een garantieregeling. Het is dus sowieso verstandig om eerst contact op te nemen met het bedrijf die uw dakkapel heeft geplaatst. Misschien kunt u zelf de oorzaak opsporen, maar het is toch aan te raden dit door een deskundige te laten doen. Daklekkage verhelpen is een specialistische klus.

Hellend dak

Lekkage hellend dakEen hellend dak is veel minder gevoelig voor lekkage, omdat het regenwater er direct vanaf loopt richting de goot en regenpijp. Maar toch zijn er bij een hellend dak ook soms problemen met lekkage. Vaak bevindt het lek zich vlakbij de schoorsteen, of bij de eventuele dakkapel of in de buurt van de dakgoten. Bovendien is het op een hellend dak moeilijker werken, dit is niet voor iedereen weggelegd. Bent u niet zeker op grote hoogte, laat dit dan beslist aan een deskundige over.

Waar vindt u een lekkage specialist?

U wilt een snelle maar ook goede reparatie, want een daklekkage komt nooit gelegen en zeker met de winter voor de deur wilt u geen vocht- of vorstschade. Als u op het internet zoekt naar ‘daklekkage verhelpen’ zult u allerlei bedrijven tegenkomen op dit gebied. De kans is groot dat u terecht komt bij de loodgieters van Joslaan.nl. Het loodgietersbedrijf van Jos biedt 24-uurs service, voor als er echt direct iets moet gebeuren. Natuurlijk wilt u een snelle service, en ook garantie. Een deskundig bedrijf op het gebied van daklekkage zal u ook adviseren over onderhoud van uw (platte) dak.