Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

Handige informatie over het belastingtarief van dakdekkers

Handige informatie over het belastingtarief van dakdekkers

Belasting betalen is de normaalste zaak ter wereld hier in Nederland. Net zoals bij alle andere dingen waar je geld voor betaald moet je ook voor de diensten van een dakdekker belasting betalen.

In de meeste gevallen betaal je voor een dakdekker het normale belastingpercentage, maar er zijn uitzonderingen hiervoor. Ben je benieuwd wat deze uitzonderingen zijn? Je leest het hier op deze pagina!

Wat is het belastingtarief voor een dakdekker?

Het gewone belastingtarief voor een dakdekker is 21%. Dit geld voor alle dakwerkzaamheden als reinigen van je dak of het leggen van dakbedekking. Daarnaast betaal je voor het verhelpen van dakschade ook 21% belasting.

Hoe krijg je een verlaagd belastingtarief bij een dakdekker?

Toch is er een manier om een verlaagd belastingtarief te krijgen bij een dakdekker van 9%. Dit doe je door de dakwerkzaamheden te combineren met isolatiewerkzaamheden.

Door isolatiewerkzaamheden uit te voeren verhoog je de isolatiewaarde van je woning. Hierdoor heb je recht op het verlaagde belastingtarief dat geld voor het isoleren van woningen.

Welke voorwaarden zitten hieraan vast?

Je krijgt dus een verlaagd belastingtarief wanneer je je woning energiezuiniger maakt. Maar wat voor klussen horen hier dan bij? Denk aan het plaatsen van isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol onder de dakbedekking.

Het isolatiemateriaal heeft zelf geen verlaagd belastingtarief, dus houd hier rekening mee. Je betaald dus alleen een verlaagd belastingtarief over de werkzaamheden van een dakdekker, met de eis dat er isolatiewerkzaamheden uitgevoerd worden.

Klik hier voor meer informatie over dakdekkers.