Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

Enkel glas vervangen voor dubbel glas

Enkel glas vervangen voor dubbel glas
Wanneer u aan het nadenken bent over het vervangen van uw enkele glas voor dubbel glas, zijn er vast een aantal vragen die boven komen drijven. U kan zich bijvoorbeeld afvragen welk dubbelglas het meest geschikt is, of de kozijnen wel geschikt zijn en hoe duur het is om enkel glas te vervangen voor dubbel glas.

U goed laten informeren

Het kan verstandig zijn om voor aanvang van de vervanging van uw enkele glas voor dubbel glas een glaszetter langs te laten komen. Deze inventariseert wat de huidige situatie is en wat de eventuele mogelijkheden zijn. Op basis hiervan ontvangt u een, veelal vrijblijvende, prijsopgave. Op deze manier weet u waar u aan toe bent en komtu achteraf niet voor verrassingen te staan. Bovendien kan de glaszetter nagaan of uw kozijnen geschikt zijn voor de overgang van enkel naar dubbel glas.

Soorten kozijnen

glas kozijnenKozijnen zijn over het algemeen van vier verschillende soorten materiaal gemaakt; hout, kunststof, aluminium of staal. De kans dat enkel glas kan worden vervangen door dubbel glas is bij vaste houten kozijnen vrij groot. Er is hierbij vrijwel altijd ruimte om dubbel glas te kunnen plaatsen. Bij draai- en klapramen is dit afhankelijk van de staat van de verbindingen en de dikte van het houtwerk. Dubbel glas is een stuk zwaarder en dikker dan enkel glas en de verbindingen moeten dit dus wel aankunnen. Mocht de vervanging niet mogelijk zijn, dan kunnen er eventueel nieuwe ramen geleverd en gemonteerd worden. Kunststofkozijnen van de eerste generatie zijn gemaakt om enkel glas te bevatten. Sommige fabrikanten hebben nieuwe “kliklijsten” in het assortiment die passen op de bestaande kunststofkozijnen waardoor er ruimte ontstaat voor de plaatsing van dubbel glas. Dit geldt hetzelfde voor aluminium kozijnen. Voor de toepassing van dubbel glas in stalen kozijnen is een systeem beschikbaar waarbij het dubbel glas in de fabriek een kunststof omlijsting op maat krijgt, wat vervolgens in het stalen kozijn kan worden geplaatst.

Welk soort dubbel glas?

Besparen met spouwmuurisolatieEr zijn vele variaties en combinaties van dubbel glas denkbaar en beschikbaar. Tegenwoordig is hoog rendement, HR++, de standaard. In overleg met de leverancier en glaszetter kan een samenstelling worden gemaakt die aan uw wensen voldoet. Hierbij kan gedacht worden aan comfort, veiligheid, inbraakwering, geluidswering, decoratie, privacy en zonwering. Deze eigenschappen kunnen geïntegreerd worden in één samenstelling van dubbel glas.

De voordelen van dubbel glas

Dubbel glas kent een aantal voordelen ten opzichte van enkel glas. Zo is er geen sprake meer van koude luchtstroming als u dichtbij de ramen zit en kunt u besparen op de stookkosten. Daarnaast heeft u door de geluidswering minder last van weg- en treinverkeer, industrie en overige geluiden van buitenaf. Ook is dubbel glas een stuk dikker dan enkel glas, waardoor het meer weerstand biedt en veiliger is, waarmee doorvallen en woninginbraak beter voorkomen kan worden. De prijs van dubbel glas is afhankelijk van een aantal factoren. U kunt het beste een prijsopgaaf aanvragen bij een glasleverancier. Deze kan precies uitrekenen hoe duur de vervanging van uw enkele glas voor dubbel glas zal zijn. Wilt u snel een scherp prijsvoorstel ontvangen? Jan de Weg biedt uitkomst. Via de website van glaszetter Jan de Weg vraagt u snel en vrijblijvend een offerte aan.