Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

CV-ketels vergelijken, waar moet u op letten?

CV-ketels vergelijken, waar moet u op letten?

Hoe kiest u een nieuwe CV-ketel?

De winter staat voor de deur, binnen is het lekker warm en behaaglijk. Niets is echter zo vervelend als een kapotte of onbetrouwbare CV-ketel, zoiets gebeurt bovendien altijd op een zeer ongelegen moment. Uw oude CV-ketel hapert al een tijdje, en u moet er toch niet aan denken dat u straks vlak voor de feestdagen in de kou zit.

Wat is een CV-ketel eigenlijk?

Een CV-ketel is een apparaat dat zorgt voor de verwarming van uw huis en ook, als het een zogenaamde combi-ketel is, voor het warme water uit uw kraan. Er zijn diverse soorten ketels en met natuurlijk ook verschillende prijzen. Wanneer u CV-ketels wilt vergelijken is het belangrijk dat u duidelijk voor ogen hebt wat u van de CV-ketel verwacht en ook hoeveel geld u eraan uit wilt geven.

Welke CV-ketel is voor u geschikt?

Welke CV-ketel u kiest hangt af van uw wensen en uw portemonnee. Maar dan is de keus nog steeds erg groot. Wanneer u CV-ketels wilt vergelijken zijn er een aantal zaken waar u zeker niet aan voorbij mag lopen. Op het internet zijn er diverse testpanels waar u kunt zien hoe de diverse CV-ketels scoren op betrouwbaarheid, rendement, tevredenheid, comfort en natuurlijk, niet onbelangrijk, de prijs. Bij een combi-CV-ketel, dat is dus en ketel die zorgt èn voor de verwarming èn voor het warme water, kan het ook verschillen hoe lang het duurt voordat het water opgewarmd is. Vindt u het belangrijk om snel warm water te hebben, of vindt u een wat langere wachttijd niet zo erg als daar een lagere prijs tegenover staat? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel.

Wat zijn de kosten waar u rekening mee moet houden?

Kiest u voor een Hoog Rendement-ketel, dat is een zeer energie-zuinige ketel, dan moet u toch rekening houden dat deze ketel ongeveer € 1000 kost. Dat lijkt misschien veel, maar vergeet niet dat uw oude ketel die waarschijnlijk al wel 15 jaar oud is, een energie-slurper is vergeleken met de nieuwste en modernste Hoog-Rendement-ketels. Uw energierekening zal dus een stuk lager zijn na de aanschaf en installatie van de nieuwe ketel. Niet onbelangrijk bij het vergelijken van CV-ketels.

Installatiekosten, voorrijkosten

Natuurlijk komen er nog wel een aantal kosten bij, zoals installatiekosten en voorrijkosten. En wellicht sluit u ook een onderhoudscontract af. Wanneer u CV-ketels gaat vergelijken is het zeker belangrijk om hier op te letten.

Bronvermelding: Van Vliet Verwarming uit Amsterdam

Dit kan u ook interesseren: