Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

Tips voor keukenrenovatie

Tips voor keukenrenovatie
Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor het renoveren van uw keuken. De prijs is natuurlijk een belangrijke reden. Het renoveren van uw bestaande keuken is aanzienlijk goedkoper dan het aanschaffen en laten plaatsen van en nieuwe keuken. Ook komt het voor dat de bestaande keuken prima bevalt, de indeling is precies zoals u wilt, eigenlijk hoeft er niks te veranderen, alleen oogt de keuken wat gedateerd, u wilt een ander werkblad, zijn de kastdeurtjes beschadigd of wilt u een andere kleur. Uw keuken past eigenlijk niet meer bij uw moderne interieur. Dan is keukenrenovatie echt iets voor u.

Zelf doen

Als u handig bent en voldoende tijd heeft is het een goed idee om de keukenrenovatie zelf aan te pakken. Het scheelt natuurlijk heel veel geld en u kunt het op de momenten doen die u het beste uitkomen. Diverse bouwmarkten kunnen u hierin adviseren en met raad en daad bijstaan. Op hun sites vindt u bovendien heel veel instructies en tips.

Laten doen

Keukenkastjes vervangenBent u niet zo van het klussen en hebt u bovendien weinig tijd, dan kunt u de keukenrenovatie natuurlijk beter laten doen. Het grote voordeel is dat er deskundigen aan het werk gaan, die beschikken over de juiste kennis en apparatuur, en de klus snel kunnen klaren. U zit niet langer dan nodig in de rommel. Er zijn veel klusbedrijven, kijkt u op het internet en vraagt u bij uw vrienden en kennissen. Laat duidelijk weten wat uw wensen zijn, wat er echt veranderd moet worden en hoe. En wees ook duidelijk over wat er niet veranderd moet worden. Op die manier worden er duidelijke afspraken gemaakt en komt u niet voor onvoorziene verrassingen te staan.

Deurtjes, werkblad, kasten, plinten

Keukendeurtjes vervangenAls u kiest voor keukenrenovatie is eigenlijk alles mogelijk. Bent u uitgekeken op de kleur, maar zijn de kastdeurtjes verder nog prima, dan laat u alleen dat doen. U zult versteld staan wat een nieuwe folie met de nieuwe door u uitgekozen kleur doet voor uw keuken. Het lijkt wel een nieuwe keuken. Is er iets meer aan de hand, zijn de kastdeurtjes echt versleten, zijn ze kapot, beschadigd en hangen ze scheef, dan laat u nieuwe deurtjes plaatsen. Wilt u ook de indeling van de kasten veranderen, dat kan natuurlijk ook. Een carrousel-kast of een apothekerskast plaatsen is ook mogelijk bij een keukenrenovatie. Nieuwe, strakke plinten zorgen vaak ook al voor een heel ander gezicht.Kortom, er is heel veel mogelijk op het gebied van keukenrenovatie. Het is een manier om een ‘nieuwe’ keuken te krijgen die prettig is voor uw portemonnee.

Keukenspecialist inschakelen

Dit artikel is geschreven door Van Schijndel Keukens. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden om de keukenrenovatie uit handen te geven? Neem dan eens een kijkje op de website van Van Schijndel.