Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

Garagedeuren prijzen

Garagedeuren prijzen

De aanschaf van een garagedeur

Of u nu uw auto veilig wilt parkeren, een fijne werkplaats wilt of een plek voor uw spullen, een garage kan uitkomst bieden. Garagedeuren zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van uw wensen en voorkeuren, en natuurlijk uw budget, kunt u kiezen welke garagedeur het beste bij u past en welke u voorkeur heeft.

Wat kost een garagedeur?

Een garagedeur kent veel voordelen. Zo zorgt deze voor een goede isolatie, beschermt deze tegen inbraak en biedt het comfort van een elektrische garage. De prijs van een garagedeur kan zeer verschillen per verschillende soorten en is afhankelijk van uw voorkeur, maar over het algemeen kunnen van de verschillende soorten garagedeuren gemiddelde prijzen worden opgegeven. Voor een kantelgaragedeur betaalt u voor de handmatige variant gemiddeld 500 euro en voor de elektrische variant bent u zo’n 800 euro kwijt. Voor een handmatige roldeur betaalt u 600 euro, en de elektrische soort kost u 800 euro. Met een sectionale garagedeur komt u op 1100 euro uit. Deze is altijd elektrisch. Tot slot betaalt u voor een handmatige openslaande garagedeur gemiddeld 3500 euro, waar een elektrische openslaande garagedeur 4500 euro kost. Voor exacte prijzen kunt u het beste een offerte aanvragen.

Prijsvoorbeelden

U bent het goedkoopste uit wanneer u kiest voor een kantel garagedeur van staal. Deze constructie is het makkelijkste te plaatsen en in gebruik te nemen. Een kantel garagedeur opent u door hem handmatig omhoog te kantelen. De prijs ligt gemiddeld rond de 500 euro. Verreweg de meeste mensen kiezen voor een sectionaal garagedeur. Deze is opgebouwd uit meerdere horizontale secties en is verkrijgbaar in hout of kunststof. Een sectionaal garagedeur is vrijwel altijd elektrisch, en kost gemiddeld 1100 euro. Als u voor de meest luxe en uitgebreide optie wilt gaan, kunt u het beste kiezen voor houten openslaande garagedeuren. Deze staan bekend om hun hoge kwaliteit, sierwerk en afwerking. Deze garagedeuren kosten u gemiddeld 4500 euro. Alle prijzen zijn inclusief montage en btw.

De prijsopbouw van een garagedeur

Het eerste wat de prijs van uw garagedeur bepaalt, is de montage ervan. Dit kost vaak tussen de 300 en 400 euro. Daarnaast is de materiaalkeuze van invloed. U heeft grofweg de keuze uit drie verschillende materialen, namelijk: staal, kunststof en hout. Hiervan is staal de goedkoopste optie, en hout de meest prijzige. Daarnaast speelt de afmeting een rol. Hoe groter uw garagedeur is, hoe meer u zult moeten betalen. Ook zal uw garagedeur over goed hang- en sluitwerk moeten beschikken om inbrekers te kunnen weren. Een elektrisch slot kost u gemiddeld vaak 160 euro, waar een driepuntssluiting u zo’n 700 euro kost. Het elektrische slot kunt u op afstand bedienen, waar u de driepuntssluiting aan beide zijkanten in het midden vergrendelt. Tot slot bepalen eventuele extra opties mede de prijs van uw garagedeur.

Akrol garagedeuren

Overweegt u een garagedeur aan te schaffen en bent u zich aan het oriënteren op de prijzen? Akrol is specialist in garagedeuren. Vraag via Akrol vrijblijvend diverse offertes aan en bespaar zo op uw investering.

Dit kan u ook interesseren: