Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

Stenen gevel reinigen

Stenen gevel reinigen

Het reinigen van uw stenen gevel

Het reinigen van uw stenen gevel kunt u overlaten aan een professional, maar u kan het natuurlijk ook zelf doen. Het hangt er hierbij wel vanaf hoe groot de oppervlakte is en hoe handig u bent. Via verhuurcentra van gereedschappen en materialen kunt u vaak de benodigde middelen en materialen huur, zoals bijvoorbeeld straalapparatuur en hoogwerkers. Daarnaast kunt u hier over het algemeen ook terecht voor eventuele chemicaliƫn voor de reiniging van uw gevel. Het is echter van groot belang dat u uzelf de vraag stelt of u in staat bent om de werkzaamheden zelf te kunnen verrichten met het gewenste resultaat. Hierbij kunt u denken aan een aantal factoren.

Van wat voor soort vervuiling is er sprake?

Voordat u besluit of u de reiniging van uw gevel zelf gaat doen of dat u het door een expert laat doen, moet u bepalen om wat voor soort vervuiling het gaat. Dit kunt u doen door een klein onderzoek te doen. Dit doet u door niet alleen te kijken en te ruiken, maar ook door te kijken naar omgevingsfactoren. Staat er bijvoorbeeld een fabriek in de buurt of is er dichtbij een snelweg? Is er bij andere woningen in de buurt sprake van dezelfde vervuiling en wat was de aard van deze vervuiling, mochten deze woningen gereinigd zijn? Wanneer u deze zaken in ogenschouw neemt, kunt u erachter komen met welk soort vervuiling u te maken heeft, en kunt u de afweging maken of u de gevel zelf gaat renoveren of niet.

Hoe verwijdert u de vervuiling?

Het testen van verschillende soorten methodes en middelen kan u helpen om na te gaan welke methode het beste werkt. Dit kunt u het beste doen door op korte afstand van elkaar verschillende proefstukken te zetten. Wat hier echter het geval is, is dat het testen van verschillende methodes een vrij kostbaar verhaal kan worden, omdat u dan vaak voor een korte periode bijvoorbeeld een staal- of hogedrukmachine zou moeten huren. Het stelt u echter wel in staat om te bepalen welke methode het beste resultaat zal leveren.

Hoe schoon wilt u dat uw gevel wordt?

Wanneer u bepaalt welke reinigingsmethode u gaat gebruiken, moet u ook beslissen hoe schoon u wilt dat uw gevel uiteindelijk is. U kan bijvoorbeeld de ergste vervuiling met een borstel afborstelen en op deze manier relatief weinig schade aanbrengen, maar u kunt in een uiterst geval ook de gehele woning met grof grit zandstralen. Hierdoor verwijdert u de complete buitenste laag van de woning, waardoor het gebouw een hele andere uitstraling krijgt. U brengt echter ook meer schade aan de woning toe, die u weer zal moeten herstellen door het opnieuw voegen van de gevel, het verstevigen van de steen en het impregneren hiervan.

Wilt u uw gevel liever laten reinigen? Schakel dan een specialist in gevelreiniging in. Via het netwerk van dakwerken en gevelwerken van Rvconstruct.be komt u direct in contact met een erkende specialist.

Dit kan u ook interesseren: