Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

Ligbad vervangen doe-het-zelf

Ligbad vervangen doe-het-zelf

Veiligheid en gebruiksgemak zijn voor mensen om hun ligbad te vervangen voor een inloopdouche. Bij het vervangen van uw bad voor een inloopdouche zijn er echter wel een aantal zaken waar u aan moet denken en waar u rekening mee moet houden.

Redenen om uw ligbad te vervangen voor een inloopdouche

Eén van de meest voorkomende redenen van mensen om hun bad te vervangen voor een inloopdouche, is vanwege het simpele feit dat zij vrijwel nooit gebruikmaken van hun bad. Een inloopdouche kan dan een beter alternatief vormen. Daarnaast vormt een ligbad voor veel mensen een risico wat betreft vallen. Zeker voor oudere mensen is dit vaak een veel voorkomende reden. Bij een inloopdouche kunt u zich vaak vasthouden aan handgrepen. Verder hebben oudere mensen over het algemeen steeds meer moeite om de opstap bij het bad te maken. Een inloopdouche heeft een lage instap of kunt u zelfs helemaal zonder drempel betreden.

Plaats van de inloopdouche

Bij het plaatsen van een inloopdouche is het handig om na te denken over op welke plek u deze wilt. Wanneer uw huidige bad in een hoek of tegen een tegelwand is geplaatst, kan de douche daar eenvoudig geplaatst worden. Hierdoor blijven de wand- en vloertegels behouden en zijn de watervoorzieningen en afvoerleidingen al op de juiste plaats aanwezig. Het is ook mogelijk dat het oude bad in de buurt van ramen is geplaatst. Dan kan de inloopdouche beter om een andere plek geïnstalleerd worden, maar natuurlijk niet te ver verwijderd van water- en afvoerleidingen.

Grootte van de douche

Inloopdouches zijn over het algemeen zo groot of klein als uw badkamer toelaat. Vaak blijft er nog voldoende ruimte over wanneer het oude ligbad is verwijderd. Ook de douchevloer en de wand van de inloopdouche zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel één te vinden is die bij uw wensen en voorkeuren past. Het verwijderen van uw oude bad kunt u uiteraard zelf doen, maar dit kunt u ook door een specialist laten uitvoeren.

Plaatsing en kosten van een inloopdouche

In vrijwel elke badkamer kan een inloopdouche worden geplaatst, welke wensen u ook heeft. Vaak kan deze zelfs binnen één dag geplaatst worden. Dit betekent dat er ’s ochtends nog gedoucht kan worden, en na het einde van de middag is de nieuwe inloopdouche alweer klaar voor het volgende gebruik. Omdat er tal van opties zijn wat betreft een inloopdouche, is het lastig om hier een prijskaartje aan te hangen. Het is dan ook het verstandigste om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Op deze manier kunt u uw wensen en voorkeuren doorgeven, en krijgt u een goede indicatie en een goed beeld van hoeveel u ongeveer kwijt zult zijn.

Santebo badkamers en tegels

Hulp nodig van een badkamer specialist voor het plaatsen van een ligbad? Santebo.nl is specialist in badkamers en tegels. Neem vrijblijvend contact op.

Dit kan u ook interesseren: