Bouwen en verbouwen
Klussenbedrijf

IJzeren hekwerk aanschaffen

IJzeren hekwerk aanschaffen

IJzeren hekwerken komen er in verschillende soorten en maten. Er zijn verschillende modellen, die elk weer een andere bewerking en techniek vragen voor de productie. Hierdoor kunnen de prijzen van een ijzeren hekwerk dan ook sterk variëren.

Prijzen van een ijzeren hekwerk

Voor een sierhekwerk bent u voor honderd bij honderd centimeters tussen de dertig en negentig euro kwijt. Dit is verreweg de meest prijzige optie. Een gaashekwerk kost tussen de 2,50 euro en 25 euro, een dubbelstaafmat hekwerk is tussen de vijftien en 55 euro en een spijlenhekwerk kost u tussen de 35 en 65 euro. Voor de montage per meter kunt u rekenen op een bedrag tussen de tien en twintig euro. Wanneer u precies wilt weten hoe duur u uit zult zijn, kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Voordelen van een ijzeren hekwerk

Ijzeren hekwerk zijn uitvoerbaar in allerlei stijlen en kleuren en zijn bovendien erg stevig. Door het ijzer te verhitten kan het in allerlei vormen worden gesmeden en u kunt met een ijzer hekwerk dan ook veel kanten op. De verschillende soorten hekwerken zijn allen op een andere manier tot stand gekomen en worden ook allen voor een ander doeleinde gebruikt. Een dubbelstaafmat hekwerk wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor de afrastering van een speelterrein, waar een sierhekwerk vooral gebruikt wordt voor de omheining van een tuin.

Sierhekwerk

Een sierhekwerk is de meest klassieke vorm. Het hekwerk bestaat vaak uit spijlen met extra toevoegingen zoals dennenappels, hartjes en andere sierlijke vormen. Dankzij de talrijke mogelijkheden kan u uw hekwerk helemaal naar uw smaak ontwerpen. U kiest eerst de vorm, daarna de kleur en vervolgens nog eventuele accessoires, zoals een bijpassende brievenbus. Daarnaast is het hekwerk erg stevig en daarmee geschikt voor de omheining van tuinen en monumentale gebouwen.

Spijlenhekwerk

Het spijlenhekwerk is het meest stevig hekwerk en daarom het meest geschikt voor het beveiligen van uw terrein. Dit hekwerk is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk klassiek en modern. De klassieke vorm is ook wel het eerdergenoemde sierhekwerk. De moderne variant bestaat uit strakke spijlen die over het algemeen rond zijn. Voorheen werd dit hekwerk vooral gebruikt voor industriële doeleinden, maar tegenwoordig is dit hekwerk vriendelijker vormgegeven en is daarom ook prima geschikt voor particulieren.

Gaashekwerk

Een gaashekwerk is de goedkoopste optie en daarnaast ook de meest functionele. Het gaas bestaat uit staaldraden die in ruitjes aan elkaar zijn gevlochten. Gaashekwerk wordt vaak gebruikt door afrastering van particuliere en zakelijke terreinen, maar ook voor de afrastering van dieren.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is een combinatie van een gaashekwerk en een spijlenhekwerk. Het hekwerk is tegelijkertijd elegant en stevig. Vaak wordt het gebruikt voor de afrastering of beveiliging van een terrein, zoals tuinen en sportvelden.

Bijlsma hekwerken

Bent u op zoek naar een vakman voor het plaatsen van het ijzeren hekwerk dat u voor ogen heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met Bijlsma Hekwerken uit Amsterdam. Bijlsma levert kwalitatief hoogwaardige producten tegen aantrekkelijke prijzen.

Dit kan u ook interesseren: